Team/styrelse

Kaptenas mål och vision är att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, äga och investera i företag. Vi som står bakom Kaptena är själva entreprenörer, investerare och företagare.

Ett steg i rätt riktning är att ge ägarna av onoterade värdepapper samma förutsättningar och valmöjligheter som de som investerar i noterade bolag.

Därför har Kaptena utvecklat en ny ägarform för onoterade värdepapper. I grunden är det en depåförsäkring, men likt en ISK är vinster, utdelningar och ränteintäkter skattefria. I gengäld betalas en årlig avkastningsskatt på försäkringens värde.

jesper-200x200
Grundare, Styrelseledamot och VD

Jesper Strandberg

Civilekonom från Lunds Universitet. Jesper har arbetat i finansbranschen sedan 1994. 1998 var han med och startade Fondex, Sveriges första internetbaserade marknadsplats för fonder. Sedan 2006 på Avanza. Grundade Kaptena 2014.

johanna-200x200
Partner/Kundansvarig

Johanna Johansson

Ekonom från Karlstads Universitet. Johanna har jobbat med bank och försäkring sedan 2014, senast på Avanza. Sedan 2017 kundansvarig på Kaptena.

robert-persson
Partnersamarbeten

Robert Persson

Robert har arbetat på Avanza med rådgivning inom bank och försäkring samt har en bakgrund som företagare i vårdbranschen. Robert är Swedsec-licensierad och diplomerad livförsäkringsrådgivare vid IFU.

alin-200x200
PARTNER/KUNDANSVARIG

Alin Safarloo

Alin har jobbat inom bank och försäkring sedan 2011 på flera olika rådgivningsbolag. Alin är Swedseclicensierad.

VK-pic-e1565784286769
Analytiker

Viktor Karlsson

Civilekonom i nationalekonomi med specialisering mot finans från Linköpings Universitet. Viktor har tidigare erfarenheter från ABB och Länsförsäkringar. Arbetar på Kaptena med värdering och analys sedan 2019.

robin-200x200
Analytiker

Robin Fältskog

Robin började på Kaptena 2018 och är civilekonom från Växjö. Innan Kaptena jobbade Robin som revisor på EY.

Marcus-200x200
Analys, målbolagsfrågor

Marcus Thulin

Civilekonom i företagsekonomi med specialisering mot finans från Linköpings Universitet. Marcus har tidigare erfarenheter från Scania och Länsförsäkringar. Arbetar på Kaptena med värdering och analys sedan 2018.

johan-200x200
Ekonomichef

Johan Croneborg

Ekonom från Uppsala Universitet. Ambitiös företagare som tidigare arbetat bland annat på 3i och Argonaut.

pontus-200x200
Ordförande

Pontus Mattsson

Civilekonom från Stockholms Universitet. Har varit verksam i finansbranschen sedan 1995, på bland annat Aros Securities, Servisen Investment Management, HQ Bank och Allba. Sedan 2008 verksam som rådgivare.

erik-200x200
Styrelseledamot

Erik Schröder

Ekonom från Lunds Universitet. Erik Schröder är en hängiven företagare, investerare och entreprenör och har startat och framgångsrikt drivit ett antal bolag under åren.

Bild-på-Claes-Milde1-200x200
Styrelseledamot

Claes Milde

Engagerad företagare och investerare. Har jobbat i finansbranschen sedan 1987 och senast på Swedbank som han lämnade 2013. Claes Milde driver ett flertal företag.

Bild-på-Magnus-Axén1-200x200
Värderingsspecialist

Magnus Axén

Magnus är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Idag har Magnus 30 års praktisk erfarenhet från industrin och finansmarknaden och bedriver nu forskning inom kapitalkostnad och värdering som ligger vid den nationella och internationella frontlinjen i hans fält.