Team/styrelse

Kaptenas mål och vision är att förbättra företagarklimatet och göra det enklare att starta, driva, äga och investera i företag. Vi som står bakom Kaptena är själva entreprenörer, investerare och företagare.

Ett steg i rätt riktning är att ge ägarna av onoterade värdepapper samma förutsättningar och valmöjligheter som de som investerar i noterade bolag.

Därför har Kaptena utvecklat en ny ägarform för onoterade värdepapper. I grunden är det en depåförsäkring, men likt en ISK är vinster, utdelningar och ränteintäkter skattefria. I gengäld betalas en årlig avkastningsskatt på försäkringens värde.

jesper-200x200
Grundare, Styrelseledamot och VD

Jesper Strandberg

Civilekonom från Lunds Universitet. Jesper har arbetat i finansbranschen sedan 1994. 1998 var han med och startade Fondex, Sveriges första internetbaserade marknadsplats för fonder. Sedan 2006 på Avanza. Grundade Kaptena 2014.

johanna-200x200
Partner/Kundansvarig

Johanna Johansson

Ekonom från Karlstads Universitet. Johanna har jobbat med bank och försäkring sedan 2014, senast på Avanza. Sedan 2017 kundansvarig på Kaptena.

Kundansvarig

Dhaval Patel

Dhaval har jobbat inom bank och försäkring sedan 2007. Han började sin karriär på Avanza där han har haft olika roller. Dhaval kommer senast från MFEX. Sedan 2019 är han kundansvarig på Kaptena.

alin-200x200
PARTNER/Backoffice-ansvarig

Alin Safarloo

Alin har jobbat inom bank och försäkring sedan 2011 på flera olika rådgivningsbolag. Alin har genomgått SwedSecs licensieringstest för rådgivare.

robin-200x200
COO & Ansvarig analytiker

Robin Fältskog

Robin började på Kaptena 2018 och är civilekonom från Växjö. Innan Kaptena jobbade Robin som revisor på EY.

Marcus-200x200
Analys, målbolagsfrågor

Marcus Thulin

Civilekonom i företagsekonomi med specialisering mot finans från Linköpings Universitet. Marcus har tidigare erfarenheter från Scania och Länsförsäkringar. Arbetar på Kaptena med värdering och analys sedan 2018.

VK-pic-e1565784286769
Analytiker

Viktor Karlsson

Civilekonom i nationalekonomi med specialisering mot finans från Linköpings Universitet. Viktor har tidigare erfarenheter från ABB och Länsförsäkringar. Arbetar på Kaptena med värdering och analys sedan 2019.

robert-persson
Partnersamarbeten

Robert Persson

Robert har arbetat på Avanza med rådgivning inom bank och försäkring samt har en bakgrund som företagare i vårdbranschen. Robert har genomgått SwedSecs licensieringstest för rådgivare och är diplomerad livförsäkringsrådgivare vid IFU.

Björn Hougner
Analytiker

Björn Hougner

Ekonom från Stockholms Universitet. Björn har tidigare erfarenheter från Nordnet Bank och Indecap. Arbetar på Kaptena med värdering och analys sedan 2020.

Bild Soroush
Utvecklare

Soroush Sajadi

Datautveckling från Stockholms Universitet och School of Applied Technology. Sedan 2020 Full stack utvecklare på Kaptena. 

johan-200x200
Ekonomichef

Johan Croneborg

Ekonom från Uppsala Universitet. Ambitiös företagare som tidigare arbetat bland annat på 3i och Argonaut.

kundansvarig/Associate

Alexander Sorte

Ekonom från Lunds Universitet med specialisering mot Finans. Alexander har på sidan av sina studier i ekonomi även läst en filosofisk kandidat i organisationspsykologi. Kommer senast från Stena Fastigheter. Associate på Kaptena sedan 2021.

erik-200x200
Styrelseledamot

Erik Schröder

Ekonom från Lunds Universitet. Erik Schröder är en hängiven företagare, investerare och entreprenör och har startat och framgångsrikt drivit ett antal bolag under åren.

pontus-200x200
Ordförande

Pontus Mattsson

Civilekonom från Stockholms Universitet. Har varit verksam i finansbranschen sedan 1995, på bland annat Aros Securities, Servisen Investment Management, HQ Bank och Allba. Sedan 2008 verksam som rådgivare.

Bild-på-Claes-Milde1-200x200
Styrelseledamot

Claes Milde

Engagerad företagare och investerare. Har jobbat i finansbranschen sedan 1987 och senast på Swedbank som han lämnade 2013. Claes Milde driver ett flertal företag.